loading ...
CAZARE
Oferte de cazare Băile Tuşnad
RO
ro hu en de
acum
azi
mâine
poimâine
 • ×
  activităţi
 • evenimente
 • ×
  Lei
  Euro
  USD
  HUF
 
Izvoare de apă minerală
TUȘNAD

Bine de ştiut

Zona Băilor Tuşnad a devenit cunoscută încă din anul 1842, când un fiu de cioban a fost vindecat miraculos cu apele ce izvorâsc aici. Astfel, în urma descoperiri proprietăţilor de tratare şi de recuperare ale corpului uman cu ajutorul acestor ape minerale, s-au pus bazele construirii băilor locale, dar şi al unităţilor de cazare în Băile Tusnad.

Deşi există un număr mare de izvoare (aproape 50), pentru cura balneară nu sunt amenajate decât 6, toate situate pe partea stânga a Oltului. Fiecare înregistreaza caracteristici chimice şi termice deosebite, situaţie care le asigură o capacitate terapeutică diferită, fâcându-le apte atât în cura interna, cât şi în cea externă.

 

Izvoarele de apă minerală apar în raza staţiunii Băile Tuşnad în mai multe locuri, izvoarele situându-se fie la baza versanţilor şi frunţilor de terasă, fie în luncile Oltului şi ale principalelor afluenţi.

Stratele acvifere din care provin se află la adâncimi diferite, situaţie care se reflectă atât în gradul de mineralizare, cât si în valorile de temperatură. Cu toate acestea izvoarele de apă minerală au câteva aspecte comune:

- au o mineralizare cuprinsă între 1 si 8 g/l;
- au un conţinut chimic bazat pe circa 17 elemente, din care: CO2, HCO3, Na, Ca, Cl, K au pondere însemnatî;
- caracterul carbogazos dat de concentraţia este de 0,7 – 2 g/l de CO2 (83 – 99% din totalul gazelor libere sau dizolvate);
- debite mici, frecvent între 0,05 si 2,5 l/s; radioactivitate cuprinsa între 63,6 si 1510 p Ci Ru/l;
- temperatura izvoarelor  este între 110 si 220.

Deşi există un număr mare de izvoare de apă minerală în Băile Tuşnad (aproape 50),  pentru cura balneară nu sunt amenajate decât 6, toate situate pe partea stânga a Oltului. Fiecare înregistreaza caracteristici chimice şi termice deosebite, situaţie care le asigură o capacitate terapeutică diferită, făcându-le apte atât în cura internă, cât şi în cea externă.

Izvoare de apă minerală

lorem ipsum
lorem ipsum dolor lorem ipsum dolor lorem ipsum dolor
lorem ipsum

loading ...

Izvoare de apă minerală în Băile Tuşnad

Izvoarele de apă minerală apar în raza staţiunii Băile Tuşnad în mai multe locuri, izvoarele situându-se fie la baza versanţilor şi frunţilor de terasă, fie în luncile Oltului şi ale principalelor afluenţi.Stratele acvifere din care provin se află la adâncimi diferite, situaţie care se reflectă atât în gradul de mineralizare, cât si în valorile de temperatură. Cu toate acestea izvoarele de apă minerală au câteva aspecte comune: - au o mineralizare cuprinsă între 1 si 8 g/l; - au un conţinut chimic bazat pe circa 17 elemente, din care: CO2, HCO3, Na, Ca, Cl, K au pondere însemnatî; - caracterul carbogazos dat de concentraţia este de 0,7 – 2 g/l de CO2 (83 – 99% din totalul gazelor libere sau dizolvate); - debite mici, frecvent între 0,05 si 2,5 l/s; radioactivitate cuprinsa între 63,6 si 1510 p Ci Ru/l; - temperatura izvoarelor  este între 110 si 220. Deşi există un număr mare de izvoare de apă minerală în Băile Tuşnad (aproape 50),  pentru cura balneară nu sunt amenajate decât 6, toate situate pe partea stânga a Oltului. Fiecare înregistreaza caracteristici chimice şi termice deosebite, situaţie care le asigură o capacitate terapeutică diferită, făcându-le apte atât în cura internă, cât şi în cea externă.