loading ...
CAZARE
Oferte de cazare Băile Tuşnad
RO
ro hu en de
  • 0
  • 2
 

Muzeul de Apă Minerală

TUȘNAD

Tuşnad

Sat

GPS: 46.2043987, 25.9155893

arată pe hartă

Tel. 1:

E-mail:    ̶

trimite mesaj + adaugă în planificator
Luni 9:00 - 18:00
Marţi 9:00 - 18:00
Miercuri 9:00 - 18:00
Joi 9:00 - 18:00
Vineri 9:00 - 18:00
Sâmbătă 9:00 - 18:00
Duminică 9:00 - 18:00
Ultima actualizare: 31. Mai 2019
Muzeul de Apă Minerală

Prezentare generală - Muzeul de Apă Minerală Tuşnad

 

            Muzeul din centrul satului Tuşnad (judeţul Harghita) este finanţat de Muzeul Secuiesc al Ciucului. Proiectarea şi fasonarea expoziţiei au fost realizate de Csíki Természetjáró és Természetvédő Egyesület (CsTTE – Asociaţia de Turism şi de Ocrotire a Naturii din Miercurea Ciuc) şi de Fundaţia Ars Topia, cu ajutorul unor designeri şi studenţi din Ungaria şi Transilvania, şi cu ajutorul localnicilor.
          Regiunea Csomád-Bálványos s-a organizat la frontiera estică a Transilvaniei, la punctul de întâlnire al depresiunilor Ciuc, Trei Scaune de Sus şi Bixad. Masivul Csomád (Ciumatu) este cea mai tânără formaţie vulcanică a Munţilor Harghita. În această regiune se află cinci localităţi: Lăzăreşti, Tuşnad, Băile Tuşnad, Bixad şi Turia. De a lungul secolelor localnicii şi-au bazat existenţa pe resursele naturale ale regiunii. Zona Csomád-Bálványos este renumită datorită izvoarelor de apă minerală (mai mult de o sută de izvoare), pe care localnicii le-au folosit nu numai ca apă potabilă, ci şi pentru scopuri balneoclimaterice.
       Muzeul de Apă Minerală atrage atenţia noastră asupra valorii apelor minerale ale regiunii, asupra istoriei apei potabile şi asupra culturii balneoclimaterice. Reşedinţa muzeului este satul Tuşnad, o localitatea unde localnicii, turiştii şi pasagerii se opresc să ia apă minerală. cu ei însuşi. Astfel, muzeul oferă posibilitate celor interesaţi să aruncă o privire într-un alt tip de turism, care este liniştit şi calm, poartă bocanci şi are o temă specială.
       Muzeul are ca reşedinţă o clădire în formă de iurtă, deoarece ne este prezentat drumul apei minerale de la băile de abur ale şamanilor scitice şi maghiare până la cultura balneoclimaterică a zilelor de azi. Clădirea are o suprafaţă de 40 de metri pătraţi (suprafaţa expoziţiei interne), iar suprafaţa totală a expoziţiei ajunge până la 60-90 metri pătraţi (suprafaţă internă şi externă).
Au fost aici: 1 Tu ai fost aici?
Vor să revină aici: 1 Vrei să revii aici?
Vor să ajungă aici: 0 Vrei să ajungi aici?
Locaţia îi place la: 1 Îţi place locaţia?
NUME IMPRESII NEGATIVE (0) IMPRESII POZITIVE (0) FOTO TURIŞTI
Nu sunt impresii adăugate despre Muzeul de Apă Minerală.

Fii primul care adaugă.
Această secţiune prezintă strict opiniile şi părerile utilizatoriilor siteului şi au fost publicate la cererea şi cu acordul acestora. Tourist Informator face tot posibilul să elimine mesajele defaimătoare, calomnioase sau jignitoare şi nu poate fi tras la răspundere pentru conţinutul acestei secţiuni.
-
Au votat 0 persoane
Votul tău: -
Adaugă impresia, părerea ta despre locaţie. Schimbul de experienţă ajută şi pe alţi călători să aleagă mai bine. Vă mulţumim.
Adaugă impresie + fotografii
Trebuie să fiţi autentificaţi pentru adăugare comentarii şi fotografii despre locaţie!
what's nearby
Caută în vecinătate
  • cazări
  • gastronomie
  • servicii
  • atracţii
  • evenimente
  • activităţi recreative
  • trasee
lorem ipsum
lorem ipsum dolor lorem ipsum dolor lorem ipsum dolor
lorem ipsum

loading ...

Muzeul De Apă Minerală Tuşnad - visittusnad.ro

Muzeul De Apă Minerală Tuşnad. Date de contact, hartă acces, prezentare, fotografii şi comentarii despre Muzeul De Apă Minerală.