loading ...
SZÁLLÁS
Tusnádfürdői szállásajánlatok
HU
ro hu en de
   

  A Mikó-vár története, állandó kiállítás

  TUSNÁD

  Miercurea Ciuc (Csíkszereda)

  GPS: 46.3558289, 25.8022391

  mutasd a térképen

  Tel.

  E-mail: info@csikimuzeum.ro

  üzenet küldése

  Település: Miercurea Ciuc (Csíkszereda)

  Helyszín: Miercurea Ciuc, Piaţa Cetăţii Nr. 2 - Vár Tér 2 (Csíki szekely muzeum)

  Időpont: 2012 Május 15 - állandó

  Program: K: 9:00 - 17:00, Sz: 9:00 - 17:00, Cs: 9:00 - 17:00, P: 9:00 - 17:00, Sz: 9:00 - 17:00, V: 9:00 - 17:00

  Esemény szervezője: Csíki Székely Múzeum

  Szervező e-mail címe: info@csikimuzeum.ro

  Weboldal: www.csikimuzeum.ro

  A Mikó-vár története, állandó kiállítás

  Általános bemutató - A Mikó-vár története, állandó kiállítás Miercurea Ciuc (Csíkszereda)

  2012 májusában nyitották meg a térség egyik legjelentősebb műemléképületének történetét bemutató állandó kiállítást a Csíki Székely Múzeumban. Ez a tudományos és látványcentrikus bemutatás az utóbbi évek történeti, régészeti és művészettörténeti kutatásainak eredménye.
  A kiállítást az teszi igazán érdekessé, hogy in situ mutatja be a vártörténet különböző korszakait, a hétköznapi élet aspektusait, a korabeli étkezési kultúrát, a katonáskodás világát. A látogatók számára megidézik a Mikó-vár Bethlen Gábor korabeli, majd a XVIII. századi virágkorát. A vár két fontos közéleti fórumát – az ivóvízkutat és a konyha életét – fikciós dokumentumfilmekkel keltik életre, ezáltal ízelítőt adva a várbeli élet mindennapjairól.
  A korosztályi sajátosságokhoz igazodva a kiállításhoz múzeumpedagógiai foglalkozás is igényelhető, amely az általános iskolás korosztálytól kezdve ajánlott, de felnőttek is igénybe vehetik. A foglalkozások időtartama 40-50 perc.
  what's nearby
  Keresés a vonzáskörzetben
  • szálláshelyek
  • gasztronómia
  • szolgáltatások
  • látnivalók
  • események
  • programajánlatok
  • túraútvonalak
  lorem ipsum
  lorem ipsum dolor lorem ipsum dolor lorem ipsum dolor
  lorem ipsum

  loading ...

  A Mikó-vár története, állandó kiállítás

  2012 májusában nyitották meg a térség egyik legjelentősebb műemléképületének történetét bemutató állandó kiállítást a Csíki Székely Múzeumban. Ez a tudományos és látványcentrikus bemutatás az utóbbi évek történeti, régészeti és művészettörténeti kutatásainak eredménye. A kiállítást az teszi igazán érdekessé, hogy in situ mutatja be a vártörténet különböző korszakait, a hétköznapi élet aspektusait, a korabeli étkezési kultúrát, a katonáskodás világát. A látogatók számára megidézik a Mikó-vár Bethlen Gábor korabeli, majd a XVIII. századi virágkorát. A vár két fontos közéleti fórumát – az ivóvízkutat és a konyha életét – fikciós dokumentumfilmekkel keltik életre, ezáltal ízelítőt adva a várbeli élet mindennapjairól. A korosztályi sajátosságokhoz igazodva a kiállításhoz múzeumpedagógiai foglalkozás is igényelhető, amely az általános iskolás korosztálytól kezdve ajánlott, de felnőttek is igénybe vehetik. A foglalkozások időtartama 40-50 perc.