loading ...
STAY
Accomodation offers Baile Tusnad
EN
ro hu en de
   

  Istoria Cetăţii Miko - expoziţie permanentă

  TUSNAD

  Miercurea Ciuc

  GPS: 46.3558289, 25.8022391

  show on map

  Tel.

  E-mail: info@csikimuzeum.ro

  send message

  City: Miercurea Ciuc

  Location: Miercurea Ciuc, Piaţa Cetăţii Nr. 2 - Vár Tér 2 (Szekler Museum of Ciuc)

  Period: May 15 2012 - permanent

  Program: Tu: 9:00 - 17:00, We: 9:00 - 17:00, Th: 9:00 - 17:00, Fr: 9:00 - 17:00, Sa: 9:00 - 17:00, Su: 9:00 - 17:00

  Organizer: Csíki Székely Múzeum

  E-mail: info@csikimuzeum.ro

  Website: www.csikimuzeum.ro

  Istoria Cetăţii Miko - expoziţie permanentă

  Presentation - Istoria Cetăţii Miko - expoziţie permanentă Miercurea Ciuc

  Expoziţia permanentă care prezintă foarte detaliat istoria cetăţii Mikó, unul dintre cele mai importante monumente din Ciuc, a fost deschisă în luna mai al anului 2012. Această prezentare ştiinţifică, deosebit de spectaculoasă este rezultatul cercetărilor arheologice şi artistice efectuate în ultimii ani. Expoziţia este interesantă datorită faptului, că prezintă in situ diferitele epoci ale cetăţii, arată aspecte ale vieţii de zi cu zi şi vizualizează arta culinară, lumea soldăţească, etc. Vizitatorii sunt întâmpinaţi de imaginile foarte verosimile ale epocii de aur din perioada domniei lui Bethlen Gábor şi ale secolului XVIII. Cele două foruri de bază ale cetăţii, fântâna de băut şi bucătăria, sunt prezentate prin documentare fictive.
  Expoziţia este completată cu activitatea de pedagogie muzeală, care este recomandată începând cu vârsta şcolară, dar poate fi solicitată şi de adulţi, iar durata unei sesiuni este de 40 – 50 minute.
  what's nearby
  Search nearby
  • accomodations
  • gastronomy
  • services
  • attractions
  • events
  • recreational activities
  • trails
  lorem ipsum
  lorem ipsum dolor lorem ipsum dolor lorem ipsum dolor
  lorem ipsum

  loading ...

  Istoria Cetăţii Miko - expoziţie permanentă

  Expoziţia permanentă care prezintă foarte detaliat istoria cetăţii Mikó, unul dintre cele mai importante monumente din Ciuc, a fost deschisă în luna mai al anului 2012. Această prezentare ştiinţifică, deosebit de spectaculoasă este rezultatul cercetărilor arheologice şi artistice efectuate în ultimii ani. Expoziţia este interesantă datorită faptului, că prezintă in situ diferitele epoci ale cetăţii, arată aspecte ale vieţii de zi cu zi şi vizualizează arta culinară, lumea soldăţească, etc. Vizitatorii sunt întâmpinaţi de imaginile foarte verosimile ale epocii de aur din perioada domniei lui Bethlen Gábor şi ale secolului XVIII. Cele două foruri de bază ale cetăţii, fântâna de băut şi bucătăria, sunt prezentate prin documentare fictive. Expoziţia este completată cu activitatea de pedagogie muzeală, care este recomandată începând cu vârsta şcolară, dar poate fi solicitată şi de adulţi, iar durata unei sesiuni este de 40 – 50 minute.